Byg skrot om til noget andet – det er godt for miljøet

08 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Byg skrot om til noget andet - det er godt for miljøet

Vi lægger selvfølgelig ikke op til, at du skal gøre dit hjem – om det så er en lille lejlighed eller et stort landbrug – om din en skrotplads, fordi du skal horde en masse skrot, som du har intentioner om at omdanne til alt fra kunstobjekter til praktiske remedier en dag.

Men vi siger blot, at vi mennesker specielt før i tiden har været gode til at bortkaste skrot, fordi vi gav det prædikat som ubrugeligt og noget, som der ingen funktion var i længere.

I vores moderne tid er vi heldigvis blevet mere opmærksomme på genbrug og genanvendelse, og selvom genbrugspladserne da også har fokus på det samme end blot at bruge energi på at omdanne skrot til mindre komponenter, der skal sælges videre eller helt destrueres, så kan man forsøge selv at gøre en indsats her.

For som bekendt siger man jo, at noget skrot kan være den andens guld; det er ikke til at vide, om for eksempel ens gamle bilkarosseri er noget, som en kunstner kan se en fidus i at omdanne til noget flot kunst, eller en bilsamler måske kan finde nogle dele i, som de kan restaurere og bruge i nogle andre biler.

Det er selvfølgelig svært så at regne ud, hvordan man danner kontakt til disse mennesker, om de overhovedet findes lige nu, eller om man håber forgæves – for det er netop sådan, at ens hjem kan ende med at ligne en skrotplads, hvis man ikke sørger for at komme af med noget af skrottet løbende.

Man behøver jo ikke altid at tjene profit på det; nogle gange kan man sætte skilte ned til vejen om, at der er gratis skrot, man kan holde loppemarked, skrive ud på de sociale medier, fora og indrykke annoncer i aviserne – der er mange muligheder.

Måske kan du endda afhænde det til følgende: https://www.veder-skrot.dk/ 

Flere nyheder