Få hjælp til at slippe af med din angst

Angst er en lidelse, som er vanskelig at forstå for dem, som aldrig har prøvet at opleve et angstanfald. Udsagn og påstande så som ”du må jo bare tage dig sammen og komme over det” eller ”der er jo ikke noget at være bange for, så hvorfor skaber du dig” er desværre ikke ualmindelige fra udenfor stående personer, som aldrig har prøvet angsten på egen krop. Den magtesløshed og panik, som følger med et angstanfald, er dog ikke bare sådan at overvinde, hvis man ikke har de rette redskaber dertil. Og får angst lov at udvikle sig uden professionel hjælp, kan lidelsen blive direkte invaliderende.

Mange mennesker får hvert eneste år deres liv ødelagt på grund af en angst lidelse, og er ikke i stand til at føre en normal tilværelse med arbejde, familie og venner. Angsten hæmmer dem i deres udfoldelser, og kan i helt grelle tilfælde være en direkte hindring for at komme uden for en dør.

Hvad er symptomerne på angst?

Har du én gang oplevet et angstanfald, vil du altid leve i angst for, at det vender tilbage. Således er angstens frygtelige anatomi – angsten for angsten er nærmest det værste ved lidelsen. Når et angstanfald slår til, vil man som offer føle sig ganske lammet, samtidig med at man har en ubændig trang til at flygte. Hjertet banker så hårdt, at brystet er ved at sprænges, alle muskler er spændte og hårde, åndedrættet bliver overfladisk, og det kan sorte for eens blik, så at man får tunnelsyn.

Man kan faktisk risikere at besvime af et voldsomt angstanfald. Og man ved aldrig, hvornår angsten opstår. Det kan være på kontoret, i toget eller midt om natten, hvor man kan risikere at blive revet ud af sin trygge nattesøvn.

Du kan læse mere om angst og behandling på angstekspert.dk

Astrid Pedersen