Find den rette DAB radio

21 september 2020 Astrid Pedersen

Vil du gerne kunne modtage de nye digitale radio kanaler som er begyndt at opstå – og kan du godt lide at have en transportabel modtager til dette formål? Så kan du med fordel investere i en DAB radio.

Hvad er en DAB radio?

En DAB radio er en radio med hvilken du kan modtage digitale radiokanaler. I modsætning til FM signalet, som er det signal som bruges til den radio vi kender fra gammel tid, er DAB signalet nemlig digitalt.

DAB er en forkortelse for “Digital Audio Broadcasting” – altså udbredelsen af radio kanaler via effektive digitale signaler. Denne standard tog form via et forknings projekt tilbage i firserne med det formål at skabe et bedre radio signal med optimeret lydkvalitet og en stærkere forbindelse end FM signalet.

Du har brug for en DAB radio hvis du vil lytte til en af de mange radio stationer som udelukkende sender via de digitale kanaler.

Hvilken DAB radio er den bedste?

Den danske sammenlignings portal Techeksperten har lavet en komparativ analyse af de forskellige DAB radioer som findes på markedet i dag. Her finder du DAB radioer fra brands så som Philips, Argon, Pure, Tivoli Audio, Sackit, Nordklang og IRC.

Du kan læse en dybdegående anmeldelse af hver enkelt DAB radio af hvilken det fremgår hvorfor netop denne DAB radio skiller sig ud fra de resterende af slagsen. Se for eksempel testvinderen på pris, den smarte Philips AE5220B Bærbar radio. Her får du rigtig meget DAB radio for pengene. Den lave vægt gør at det er nemt at transportere den lille radio, hvorfor du snildt kan have den med dig i bilen, og det smarte LCD display gør at du kan betjene radioen i mørke – for eksempel på campingturen.

Du kan se hele den fulde DAB radio test på techeksperten.dk

Flere Nyheder