Gulvafslibning i København – Værd at vide

09 januar 2020 Camilla Skøtt
Gulvafslibning i København - Værd at vide

Trænger gulvene i din københavnerbolig til en afslibning, så læs med her – det er nemlig en god idé at kende til fakta og muligheder, inden du går i gang. På den måde får du det bedste resultat.

En gulvafslibning er ikke bare en gulvafslibning – og da slet ikke når det kommer til gulvafslibning København. I hovedstaden finder du en lang række af virksomheder, der tilbyder gulvafslibning, så hvordan skal du vælge den rigtige? 

Vi kan ikke give dig det endelige svar, men vi kan fortælle dig, hvad du skal overveje, inden du går i dialog med en eller flere gulvmænd. Har du din grundviden på plads, får du nemlig det bedste resultat.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Først og fremmest skal du vide, om det er en gulvafslibning eller en afhøvling, du er på udkig efter. Der er nemlig stor forskel. En gulvafslibning er en overfladisk behandling, hvor du fjerner gammel lak, olie eller lignende sammen med ridser og små skrammer. Med en gulvafhøvling går du en tak dybere og fjerner både pletter, overfladebehandling og skrammer, men også ujævnheder og hak i gulvene. 

Spørgsmålet er, hvor medtaget dine gulve er, og dermed hvilken behandling de har brug for?

Overfladebehandling – hvad ønsker du?

Én ting er at høvle og/eller slibe gulvet, en anden ting er at klargøre det til brug igen. Du kan nemlig ikke nøjes med at slibe den gamle overfladebehandling ned – der skal påføres en ny efterfølgende.

Mulighederne er grundlæggende sæbe, olie og lak:

Behandling med sæbe giver et naturligt udseende, men det kræver en del pleje og vedligehold at holde plankerne flotte.

Behandling med olie giver et varmt udseende og et gulv, der er forholdsvis modstandsdygtigt over for skidt og snavs. En gang om året bør du give gulvene plejeolie for at bibevare gløden.

Behandling med lak er den stærkeste overfladehandling, du kan vælge, og her får du et gulv, der er yderst rengøringsvenligt og meget modstandsdygtigt over for snavs.

Flere Nyheder