Hvad er Autisme?

15 januar 2020 Silje Hansen
Hvad er Autisme?

Kort fortalt så er autisme en medført forstyrrelse af udviklingen. Det er noget som både kan forekomme hos børn og voksne. Fælles for mennesker der har autisme er at man generelt har svært ved at afkode andre mennesker og omverdenen. Det kan tydeligt opfattes ved at de ikke opfører sig som man vil kunne forvente, de stiller mange spørgsmål eller gentager sig selv i frygt om at blive misforstået. Autisme er noget som både kan opleves hos helt normalt-begavede mennesker og folk der har en forsinket udvikling. 

Autisme er noget som man sagtens kan leve godt med. Det kan opleves forskelligt ud fra hvilken personlighed man har, opvækst man har haft samt hvilke nære relationer personen med autisme har omkring sig. Nøglen til et godt liv med autisme er forståelse og indsigt. 

Hvad er det sværeste for folk med autisme?

Noget af det svært for børn, unge og voksne med autisme er at de har svært ved at tilpasse sig nye sociale sammenhænge. Det kan især være en udfordring, da det ofte bliver misforstået. Her kan man let blive misforstået, da man kan virke provokerende eller mindre nærværende i samtalerne. Det kan tydeligt mærkes, hvis man bliver irettesat eller får skældud, da man kan fremstå stædig eller uforstående. Det handler i bund og grund om usikkerhed. Der opstår en indre uro og kaos, som bliver fremprovokeret, hvis man opfatter at omgivelser ikke forstår en eller kan sætte sig ind i at man ikke ønsker at blive misforstået. 

Her kan du få hjælp til at håndtere autisme

Oplever du at enten selv har tegn på autisme eller har dine børn måske autisme, kan du få hjælp og rådgivning til, hvordan I sammen kan få det bedste ud af det. Det kan være svært for begge parter eller omgivelserne at finde en måde at håndtere autisme på, hvor du hos https://familieraadgivningmedhjertet.dk/ kan få de nødvendige redskaber til netop det. 

Flere Nyheder