Led efter industriejendomme de rette steder

Lad os sige, at du har brug for nogle industriejendomme til at drive din kommende virksomhed fra eller bare se den ekspandere, så vil du naturligt nok lede efter de rette.

Men der er mange parametre at have med in mente i den forbindelse, og vi vil derfor lige kort gennemgå nogle af dem her, så du lige kan komme op og få helikopterblikket, så du ikke ser dig blind på noget, der kan passe på nogle få punkter, men som så kuldsejler på alle andre.

For har man først skrevet under på at overtage en industriejendom, der var billig og havde den rette akustik og det perfekte interiør i sin umiddelbare form, så kan det være svært at slippe af med igen, når den umiddelbare begejstring har lagt sig, og du kan se, at stedet slet ikke var det rigtige.

Så du må lige slå koldt vand i blodet og huske, at det her skal være en langsigtet investering og tænke over, at billeder på nettet og fra en ejendomsmægler af nogle bygninger nok ofte tager sig pænere ud, end de måske er i virkeligheden.

Du skal tænke over, om stedet ligger fordelagtigt for samarbejdspartnere, ansatte og eventuelle kunder og leverandører at finde.

Er der plads nok på et lager til, at du kan bruge det langsigtet, eller skal du kort efter til at finde et nyt sted eller udvide? Det kan blive dyrt.

Det kan også blive dyrt, hvis du ikke tjekker byplanlægningen for, hvordan det givne område kommer til at se ud i fremtiden: Kommer der en omfartsvej, der jager kunderne forbi dig? Skal der bygges til, eller skal der rives ned?

Er der overhovedet et marked for din virksomhed ved de industribygninger, som du har købt, og hvor du måske agter at sælge varer fra?

Der er jo måske en grund til, at de lokaler står øde hen i dag.

Anders Lundtang Hansen