Pas godt på dit maskineri med termisk pålægning

Er man maskine-ejer, ved man sikkert godt hvor dyrt det kan være når en sådan en skal repareres for en større skade, eller måske udskiftes. Ville det ikke være skønt hvis der var en måde hvorpå det er muligt at forlænge maskinernes levetid? Det er der faktisk også! Har du hørt om termisk pålægning?

Termisk pålægning er en måde hvorpå maskineri og pumper i industrien kan vedligeholdes. Får man jævntligt udført termisk pålægning, vil man hurtigt erfare hvordan det hjælper med at forlænge maskinens levetid. På den lange bane er der helt klart færre omkostninger ved at sørge for hyppig vedligehold i stedet for at skulle udskifte hele maskineriet oftere. 

Ja, der er gode grunde til at få foretaget termisk pålægning jævnligt. I samråd med det firma, som du vælger til at foretage den termiske pålægning for dig, vil du helt sikkert kunne finde frem til det helt rigtige interval mellem behandlingerne. Det vigtigste er jo at levetiden på maskinerne forlænges til slut. 

Er der andre måder hvorpå man kan passe godt på sit maskineri udover termisk pålægning? Bestemt. Benytter man sig af almindelig sund fornuft i sin behandling af maskiner og pumper, vil man naturligt sørge for at passe godt på udstyret, så det holder i længere tid. 

Ved at sørge for at instruere medarbejdere rigtigt i hvordan maskinerne skal behandles, kan man også sørge for at passe godt på maskinerne. Ofte kommer meget slid på maskiner fra forkert eller uhensigtsmæssigt brug. Derfor kan man ved hjælp af simpel oplæring fjerne en stor mængde af det slid, som ellers kan være vd at opstå.

Når man altså sørger for at passe godt på sine maskiner ved brugen af dem, samt ved at vedligeholde dem rigtigt ved hjælp af termisk pålægning, kan man i det store hele spare mange penge.  

Grith Petersen