Valg af gaffeltruck

08 januar 2020 Lotte Hindsberg
Valg af gaffeltruck

Arbejder du på et lager, er et af de arbejdsredskaber du sikkert bruger i dit arbejde en gaffeltrucks. 

En gaffeltrucks bruges til at sætte paller på plads, enten i gulvhøjde, men også i flere etager. Den er mekanisk og det kræver et certifikat for at have lov til at køre. Det tager 7 dage at få et certifikat og have tilladelse til at køre gaffeltrucks. 

Hvilken gaffeltrucks skal du vælge

I dag er det muligt at få gaffeltrucks, der kører på el, diesel eller gas. En truck der kører på el, er mere stille og udskiller heller ikke ubehagelige lugte, hvilke gør den særdeles velegnet til fødevare industrien eller andre former for virksomheder, som har følsomme varer. De har kapacitet op til 8 timer og det er typisk nemmere at skifte batteri end på en gaffeltruck med gas eller diesel. 

Det er vigtigt at vælge den rigtige gaffeltrucks, også i forhold til hvormange kg. den enkelte truck kan håndtere på en gang. Tid er penge og jo bedre og nemmere dit lager kører, jo flere penge er det muligt at tjene. Ofte er det på logistiksiden, at mange virksomheder tjener deres penge. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige. 

Lej eller køb

Alt afhængig af økonomi og behov kan det være en fordel at kigge på, om det kan betale sig at leje en gaffeltruck. Det er også muligt at købe en brugt. Mange af de virksomheder der sælger gaffeltrucks, tilbyder også at bytte eller tage en evt. ældre model, som en del af prisen, hvis der skiftes til en ny. Husk også at kigge på forsikringer, servicemuligheder og om det er muligt at udskifte den til en nyere model på et senere tidspunkt. Enten hvis der kommer en ny og bedre model, fordi jeres behov ændre sig og i har brug for en anden type.

Flere nyheder